10 Eylül 2014 Çarşamba

Taze Börülce Yemeği

En Sevdiğim yemeklerin başında gelir taze börülce daha doğrusu börülcenin her halı yemeği salatası mezesi severiz birbirimizi :)
Ama sizlerle pratik özellikle çalışanlar hiç kolay yollu Börülce tarifini vericem :)
Ben hayatta düdüklü tencere kullanamam diyordum anneme çeyizime hiç koyma boşuna yer kaplamasın diyorum meğer gerçekten hızır gibi yetişiyor çalışan bayanlara :)

Börülce için malzeme listemiz ;

500 gr taze börülce
1 adet kuru soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
yarım çay bardağından bıraz az zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz
1 kesme şeker


Yapılışı ;

* Börülceleri yıkayıp uçlarını keselım eğer uzunsa ortadan ikiye kıralım.
*Soğanı yemeklik doğrayalım dometeslerin kabuklarını soyup yemeklık doğrayın.
*Düdüklü tencerenin içine soğanı şekeri ve tuzu iki döndürelim.
*Dometesi zeytınyagını ve börülceleri tencereye ekleyelım karıştıralım.
*Düdüklünün kapağını kapatıp ötünceye kadar harlı ateşte pişirin.
*Düdük öttükten sonra altı kısıp bi 10 dakıka pişirin.
*Soğuk usyun altında düdüklüyü açalım.

Bitti afiyetle yiyin yerken beni hatırlayın :)



Yaklaşık 25 dakikada hazır :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sample Text