22 Mayıs 2014 Perşembe

Tavuklu Kabak Yemeği

Malzemeleri
5 adet orta boy kabak
2 adet kuru soğan (küçükse)
2 adet domates
1 adet havuç
3-4 diş sarımsak
1 adet orta boy tavuk fileto
5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yeterince tuz
1 çay kaşığı karabiber
1-2 çay kaşığı pul biber ( isteğe bağlı ).
Hazırlanışı:
Kabakları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölüp su dolu tencerede kabaklar hafif diri olacak şekilde 10 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüp soğumaya bırakın. Kuşbaşı doğradığınız tavukları, ince ince doğranan soğanı, minik küp halinde doğranan havucu tencerede 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Üstüne doğranan domatesleri, salça, doğranan sarımsağı ilave edip bir miktar daha kavurun. Son olarak tuzu, çeşniyi, karabiberi ve isteğinize bağlı pul biber ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun.
Soğuyan kabakları tatlı kaşık ile içini çıkarıp tepsiye dizin.Kabak içlerini de bir başka tabağa koyun. Kabakların içine tavuklu iç malzemesini koyup tepsiye dizelim. Bütün kabakları tepsiye yerleştirdikten sonra 2 çay bardağı su ve bir tatlı kaşığı salça karıştırıp tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 200 C'lik derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirelim.

Fırından çıkarınca, üstüne kaşar rendesi ve dereotu ile süsleyin.
Çok hafif ve lezzetli bir yemek olduğu kadar da faydalı bir yemektir, tavsiye ederim.

Not : kabağı hiç sevmeyen eşim 2 tabak yedi öğle yemeği için iş yerinede götürdü okadar lezzetlı oldu deneyıp denememek size kalmış artık :))) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sample Text