29 Temmuz 2015 Çarşamba

Yüzyılın Aşkları

Bundan dokuz yıl önce okumuş olduğum bir kitap almak için sabırsızlandım fakat  bir türlü bulamamıştım en sonunda okumak nasip oldu iki gün sürüp bir solukta okudum. Kimi zaman hüzün,kimi zaman şaşırtıcı bulduğum aşk hikayeleri kütüphanemde iyi ki var dediğim çok güzel bir kitap. Bu kitabı okuyunca aslında Aşkın ne zorluklarla başa çıkıldığı  yada ben olsam bu durumda ne yapardım demeden edemiyorsunuz .
ama söylemeden geçmeyim en çok etkilendiğim çift Nazım Hikmet ve Piraye tabiki sonrasında Latife Hanım ve Mustafa Kemal Atatürk.

Kısacası Can Dündar her zaman ki gibi güzel kaleminden güzel bir eser çıkarmış. Eğer okumayan varsa mutlaka okumalı.. 

21 Temmuz 2015 Salı

Günnur'un Evi

Blogumda artık yeni bir köşeye yer vericem birçoğunuzun tanıdığı ve tanımadığı blog yazar ve intagramda onlarca takipçisi olan bayanlardan başlayarak ev gezmesi yapıcam İlk olarak İzmir'den seçmek istediğim için ve bana yakın gelen listemde ilk sıralarda olan Günnür'un evindeyim :) Sağolsun hiç kırmadan bir dememle bana güzel evinden kareler gönderdi gelelim şimdi o güzel karelere :)

 Günnur hanımın salonundan kare ile başlayalım ben bu resmi ilk görünce gözüme çarpan tabi ki kitaplar oldu iyi bir okuyucu olarakta çok mutlu oldum :)


Koltuk renginin sadeliği ön planda olup yastıklarla süslenmiş.



İkea ,English home,madamecoco  sanırım başta gelen markalar :) hatta evet evet öyle :)


Mutfak oldukça renkli ama bir okadar sade dolup taşan murfaklardan yana sadeliğini korumuş ama renkli mutfak aksesuarlarından vazgeçilmemiş :) Günün birçok saatini mutfakta geçiriyor Günnür Hanım.





















Mutfaktan Çıkıp gelelim banyoya :)
Bilinmiş banyolardan bir yana daha bir ağır bir okadar ben burdayım diyen bir banyo renklerin uyumu ile oldukça güzel banyoya sahip Günnür hanım ve ailesi







Günnur Hanım Eşi ve 2 çocuğu ile yaşadığı bu evde bende huzur diliyorum. İlk ev gezmesinin heyecanı ve acemiliği ile sizden özür diliyorum..  Günnür hanıma çok teşekkür ederim evine sanaldan konuk ettiği için:)
bu güzel insanı intagramda takip etmek istiyorsanız @gunnurtezcan demeniz yeterli..
Bir sonraki ev gezmesinde buluşmak üzere..


20 Temmuz 2015 Pazartesi

Üzümlü Kurabiye

Nisan ayından beri buralarda yoktum yıllık izin  ev telaşı bayram tatili derken bi baktım blogum kenarda kalmış. Aslında bunlar bahane tembellik diz boyu işte.
 Uzun zamandır tarifte vermeyince dedim bi üzümlü kurabiye yap tarifini paylaş :) En sevdiklerimin arasında olan üzümlü kurabiye eminim birçoğunuz çok sevecek tabi tarifi denerseniz :)
Belkide birçok kişinin bildiği bir tarif ama illaki bilmeyende vardır Canım :)
Gelelim Tarife

Malzemelerimiz

 ♥ 1 paket margarin veya tereyağ

 ♥ 1 yumurtanın beyazı

 ♥ 1 su bardağı pudra şekeri

 ♥ Yarım çay bardağı sıvıyağ

 ♥ 1 paket vanilya

 ♥ 1 paket kabartma tozu

 ♥ 1 su bardağı ayıklanmış kuru üzüm

 ♥ Alabildiğince Un 



Gelelim Yapılışına öyle uzun uzun bi yapılışı yok  :)  Tüm malzemeleri birbirine karıştırıp çok sert hamur olmadan yani birçok  tarifte olduğu gibi kulak memesi denilen  kıvama geldiğinde istediğiniz şekli verip 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz işte bu kadar basit :) 
Ben bu sefer kalp şeklini denedim siz dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Emin olun bu kurabiyeden sonra bir süre başka tarif denemiyeceksiniz :)



Sample Text