12 Kasım 2014 Çarşamba

Halleyli Pasta♥

Çok güzel çok pratik bir tatlı ile karşınızdayım :) Bundan sonra çok sık yapmayı düşündüğüm tarifi sizinle paylaşıyorum.

Gerekli malzemeler 

10 adet halley
1 kutu krem şanti
1 adet büyük boy muz
1 çay bardağı fındık (kırılmıs)
2 su bardağı süt

Sosu için 

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker



Yapılışı

* Krem şantiler soğuk süt ile koyulaşıncaya kadar çırpılır.
* İçine ufak parçalara bölerek halleyleri , muzu ve fındık kırıklarını ekleyıp guzelce karıstırın.
*İçine streç film yada buzdolabı poşetı yayalım kalıbın ıcıne uzerıne krem santılı sosumuzu dökelim guzlece yayalım ve buzdolabına atalım.
*Sos için tüm malzemeler pişirip sogutulur.
*Dolapta olan tatlı soguyunca baska kaba ters cevrılır ve üzerine sos gezdırilir
buzdolabında yaklasık 2 saat bekletılıp servis yapılır.



Not 
benım krem şantim kakaolu oldugu ıcın muhallebısıne kakao eklemedım. evde kakaolu krem şanti kalmış ama siz normal beyaz krem şanti ile yapıcaksanız. muhallebıse kako ekleyebılırsınız.
böylelıkle alt beyaz ust kakaolu olur. :)

Afiyet olsun  

Sample Text