bu tarifimde erik suyu var oda neymiş demeyin :) kayınvalidemin meşhur olup eşiminde yaz aylarında en sevdiği içecek bu yaz deneyim dedim denerken Allahım inşallah kayınvalideminkinde daha güzel olsun kocacım çok begensin dedim neyseki tam notla beğenildi uzun lafın kısası yaz için ideal bir içecek benden tavsıye hem sağlık hem hijyenik tarifimiz ;)
malzemeler
1kg kırmızı erik
750 gr toz şeker
2 lt su
yapılışı
erikleri suyu ve toz şekeri bir tencereye atıyoruz erikler yumusayıp su kaynayasıya kadar pişiriyoruz. piştikten sonra ince tel süzgeçle 3 defa geçiriyoruz. ( 3defa en az geçirinki erik suyunun rengi bulanık olmasın)pürüzsüz bir şekil aldıgında sürahimizin agzı acık sekılde dolaba atıyoruz .soguyunca servis yapıyoruz :) işte sadece bukadar ( kalan sürahideki erik suyunun agzını kesınlıkle kapamayın dolapta bile olsa tadı degısıp köpürmesine neden olursunuz )
Afiyet olsun..
10 Temmuz 2014 Perşembe
erik suyu
Etiketler:
akşamyemeği,
blogger,
drink,
eriksuyu,
içeçek,
karaca paşabahçe,
summer,
yaz
4 Temmuz 2014 Cuma
Piyano Kek
malzemeler
kek için malzemeler
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı süt
Krema için malzeme
3 su bardağı süt
1,5 çay. Bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 paket krema (200 gram)
kek için malzemeler
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı süt
Krema için malzeme
3 su bardağı süt
1,5 çay. Bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 paket krema (200 gram)
YAPIŞILI
yumurta ve şeker iyice çırpılır.
İçine süt, sıvı yağ eklenir.
Son olarak kuru malzemeler eklenip karıştırılır.
Yağlanmış fırın kabına boşaltılır ve 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. (Ben borcam kullandım)
Fırından çıkar çıkmaz üzerine bir bardak soğuk süt gezdirilir.
Muhallebi için krema hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.
İçine süt, sıvı yağ eklenir.
Son olarak kuru malzemeler eklenip karıştırılır.
Yağlanmış fırın kabına boşaltılır ve 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. (Ben borcam kullandım)
Fırından çıkar çıkmaz üzerine bir bardak soğuk süt gezdirilir.
Muhallebi için krema hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra ateşten alınır ve biraz ılınınca içine krema eklenip mikser ile karıştırılır.
Hazırlanan krema kekin üzerine boşaltılır.
Çay süzgeci yardımı ile üzerine bol kakao elenir.
Buzdolabında soğutulduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Hazırlanan krema kekin üzerine boşaltılır.
Çay süzgeci yardımı ile üzerine bol kakao elenir.
Buzdolabında soğutulduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ikramlık,
kektarifi,
muhallebilikek,
piyanokek,
sütlütatlı,
tarif,
tatlı
2 Temmuz 2014 Çarşamba
patates kızartması
merhaba
siz hiç patates kızartmasını fırında denediniz mi ???
kesinlikle tavsiye ediyorum ki patateslerinizi hiç şüpheniz olmadan fırında kızartabilirsiniz emin olun ki o kızgın yağlı tavaya attığınız patatesten hiç bir farkı yok pardon farkı var lezzeti çok çok daha güzel oluyor. Üstelik kızartmada ki sağlıksız olan bir tat yok üstelik kızartma bittikten sonra mutfağı ocağı temizleme derdi yok bilmiyorum ama ben bir kızartma yapmaya başlayıp sonunda elimde yağçözle yağlarla başetmeye çalışıyorum bu işkenceyede son :)))
peki bu fırında kızartma nasıl oluyor ?
fırına atacağınız kaba (ben borcam kullandım) yağlı kağıt yerleştiriyorsunuz istediğiniz gibi patatesleri dilimleyip tuzlayıp yerleştiriyorsunuz. ( baharatlı olarakta yapabılırsınız sonuc cok ıyı oluyor eğer baharat severseniz) üzerine çok hafif yağ gezdiriyorsunuz ve fırına atıyorsunuz 180 derece fırında 15-20 dakikada hazır işte bukadar :)))
siz hiç patates kızartmasını fırında denediniz mi ???
kesinlikle tavsiye ediyorum ki patateslerinizi hiç şüpheniz olmadan fırında kızartabilirsiniz emin olun ki o kızgın yağlı tavaya attığınız patatesten hiç bir farkı yok pardon farkı var lezzeti çok çok daha güzel oluyor. Üstelik kızartmada ki sağlıksız olan bir tat yok üstelik kızartma bittikten sonra mutfağı ocağı temizleme derdi yok bilmiyorum ama ben bir kızartma yapmaya başlayıp sonunda elimde yağçözle yağlarla başetmeye çalışıyorum bu işkenceyede son :)))
peki bu fırında kızartma nasıl oluyor ?
fırına atacağınız kaba (ben borcam kullandım) yağlı kağıt yerleştiriyorsunuz istediğiniz gibi patatesleri dilimleyip tuzlayıp yerleştiriyorsunuz. ( baharatlı olarakta yapabılırsınız sonuc cok ıyı oluyor eğer baharat severseniz) üzerine çok hafif yağ gezdiriyorsunuz ve fırına atıyorsunuz 180 derece fırında 15-20 dakikada hazır işte bukadar :)))
Etiketler:
akşamyemeği,
blog,
blogger,
ev,
fırındakızartma,
izmir,
kızartma,
like,
mutfak,
patateskızartması,
tarif,
yemektarifi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)